Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) geopend

Wilt u een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto (goederenvervoer) kopen of financial leasen, dan kunt u wellicht gebruikmaken van de SEBA.

Bent u van plan om een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto voor het vervoer van goederen te kopen of financial te leasen, dan kunt u wellicht gebruikmaken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Deze regeling is zowel bedoeld voor ondernemers als voor non-profitinstellingen. U dient de SEBA aan te vragen voordat u een definitieve overeenkomst afsluit. In 2024 kunt u voor het laatst de SEBA aanvragen.

Welke bedrijfsauto’s? De subsidieregeling is alleen bedoeld voor bedrijfsauto’s (voertuigcategorie N1 of N2 tot een maximumgewicht van 4.250 kg) die zijn ontworpen en gebouwd voor goederenvervoer.

Hoeveel? De subsidie bedraagt maximaal € 5.000 per bedrijfsauto.

MKB-definitie

Voertuigcategorie N1 met een nettocatalogusprijs van € 20.000 of meer

Voertuigcategorie N2 met een maximumgewicht van 4.250 kg en een verkoopprijs van € 20.000 of meer

Grote ondernemingen

7% van de nettocatalogusprijs

7% van de verkoopprijs

Middelgrote ondernemingen

10% van de nettocatalogusprijs

10% van de verkoopprijs

Kleine ondernemingen en non-profitinstellingen

12% van de nettocatalogusprijs

12% van de verkoopprijs

 

Naast de SEBA kunt u in aanmerking komen voor de Milieuinvesteringsaftrek (MIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Zo kunt u naast de SEBA ook nog eens een fors fiscaal voordeel behalen. Het subsidiebedrag van de SEBA moet u in mindering brengen op het aanschafbedrag dat voor de MIA en KIA in aanmerking komt.

Om in aanmerking te kunnen komen voor de SEBA, moet u voldoen aan een aantal subsidievoorwaarden en verplichtingen. Deze vindt u op https://www.rvo.nl - zoekwoord: SEBA. De SEBA kunt u aanvragen bij RVO.nl tot en met vrijdag 27 december 2024, 12.00 uur. Het beschikbare budget bedraagt € 30 miljoen. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van ontvangst van de aanvragen.

Meer weten over MN adviseurs & accountants of hulp nodig? Kijk op mnadviseurs.nl en/of neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Electrische_auto.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png